NAPAK TILAS ALUR SEJARAH DESA CIHAWUK

NAPAK TILAS ALUR SEJARAH DESA CIHAWUK

https://youtu.be/nyiMY5q96XE Alur Sejarah Desa Cihawuk dinamian cihawuk teh saur sepuh aya hiji jalmi anu jenengan dadung mawuk anu teu aya makamna saurna tileum Anu kawitna leuweung balantara teras di tarebang di jaman belanda kirang langkung thn 1890

Alur Sejarah Desa Cihawuk dinamian cihawuk teh saur sepuh aya hiji jalmi anu jenengan dadung mawuk anu teu aya makamna saurna tileum Anu kawitna leuweung balantara teras di tarebang di jaman belanda kirang langkung taun 1890 Saur jalmi anu di hukum /di bui anu ahirna di bebaskeun di pasihan cap singa tanda kepemilikan kampung nu lima kampung diantarana, lokasi : 1.tutugan 2. datar 3.cihawuk 4.ciakar anu kawitna ti daerah garut 1.tutugan anu nebangna : ali yusup 2.datar aki mad saroh 3.dano mama hasan 4.cihawuk mah arpan 5.ciakar mama nursan Cihawuk janten katelah kampung desana nengkelan .anu ayana disukapura kecamata nana pacet Taun 1980 cihawuk janten desa pamekaran ti sukapura 7.kepala desa na : 1.pak buloh 2.ebi rahmat 3.ujang juhana 4.aep saepulloh Ngawitan aya jalan kendaraan dangdang cihawuk Taun 1999. Di bangun ku kepala desa ebi rahmat. Setatus tanah carik anu aya di cihawuk kawit na tanah milik dina tahun 1915 -an di icalan ka belanda anu nyandak atas nama sastra wiguna di tanaman teh boset belanda . Di tangan pemerintah.

https://youtu.be/nyiMY5q96XE

Pentingna Napak Tilas Sajarah hiji daerah supaya kapamilikan tempat dipikanyaho ku generasi anu bakal datang, cihawuk 24 /10/2019 dimuat ku : Aang Nurjaman (KIM CIHAWUK BETAH) , Narasumber H. A. Sopyan Sory.

Dipost Oleh Aang_nurjaman

Post Terkait

Tinggalkan Komentar