NGAWARIS ALUR SAJARAH DESA CIHAWUK KECAMATAN KERTASARI KABUPATEN BANDUNG

NGAWARIS ALUR SAJARAH DESA CIHAWUK KECAMATAN KERTASARI KABUPATEN BANDUNG

PUNCAK CAE SALAH SAHIJI SAKSI SAJARAH

Alur Sejarah Desa Cihawuk dinamian cihawuk teh saur sepuh aya hiji jalmi anu jenengan dadung mawuk anu teu aya makamna saurna tileum Anu kawitna leuweung balantara teras di tarebang di jaman belanda kirang langkung thn 1890 Saur jalmi anu di hukum di bui anu ahirna di bebaskeun di pasihan cap singa tanda kepemilikan lambang na lima kampung / lokasi 1.tutugan 2. datar 3.dano 4.cihawuk 5.ciakar anu kawitna ti daerah garut 1.tutugan anu nebangna : ali yusup 2.datar aki mad saroh 3.dano mama hasan 4.cihawuk mah arpan 5.ciakar mama nurusan anu pokona Cihawuk janten katelah kampung desana nengkelan .anu ayana sukapura kecamatan nana pacet Thn 1980 cihawuk janten desa pamekaran ti sukapura 7.kepala desa na : 1.pak buloh 2.ebi rahmat 3.ujang juhana 4.aep saepulloh 5.yaya dores Ngawitan aya jalan kendaraan dang dang cihawuk . Tahun 1997 Di bangun ku kepala desa ebi rahmat. Setatus tanah carik anu aya di cihawuk kawit na tanah milik dina tahun 1915 di icalan ka belanda anu nyandak atas nama sastra wiguna di tanaman teh boset belanda . Di tangan pemerintah. 

 

Penyampai Sejarah : Moch. A.Sopyan Tsaury (Kasepuhan Masjid Al-Istiqomah Desa Cihawuk)

Laporan Informasi dibuat oleh : KIM DESA CIHAWUK (05/01/2020

 

 

Dipost Oleh Aang_nurjaman

Post Terkait

Tinggalkan Komentar