NGAWARIS TAPAK TILAS ALUR SAJARAH DESA CIHAWUK KU PANGERSA KASEPUHAN MOCH. A. SOPYAN SORY

NGAWARIS TAPAK TILAS ALUR SAJARAH DESA CIHAWUK KU PANGERSA KASEPUHAN MOCH. A. SOPYAN SORY

Pewaris sejarah desa untuk kepentingan generasi yang akan datang amat sangat penting diketahui. Narasumber Moch. A. Sopyan sory

Alur Sejarah Desa Cihawuk dinamian cihawuk teh saur sepuh aya hiji jalmi anu jenengan dadung mawuk anu teu aya makamna saurna tileum Anu kawitna leuweung balantara teras di tarebang di jaman belanda kirang langkung taun 1890 Seueur jalmi anu di hukum di bui anu ahirna di bebaskeun di pasihan cap singa tanda kepemilikan kampung. lima kampung / lokasi 1.tutugan 2. datar 3.cihawuk 4.ciakar anu kawitna ti daerah garut 1.tutugan anu nebangna : ali yusup 2.datar aki mad saroh 3.dano mama hasan 4.cihawuk mah arpan 5.ciakar mama nursan Eta anu 5 jalmi anu pokona Cihawuk janten katelah kampung desana nengkelan .anu ayana sukapura kecamatanana pacet Taun 1980 cihawuk janten desa pamekaran ti sukapura 7.kepala desa na : 1.pak buloh 2.ebi rahmat 3.ujang juhana 4.aep saepulloh Ngawitan aya jalan kendaraan dang dang cihawuk . Taun 1999. Di bangun ku kepala desa ebi rahmat. Setatus tanah carik anu aya di cihawuk kawit na tanah milik dina tahun 1915-an di icalan ka belanda anu nyandak atas nama sastra wiguna di tanaman teh boset belanda . Di tangan pemerintah. Dimuat oleh: Kelompok Informasi Masyarakat (KIM)Cihawuk Betah 28/10/2019. Aang Nurjaman

Dipost Oleh Aang_nurjaman

Post Terkait

Tinggalkan Komentar